Klíma tisztítás, karbantartás árak

Milyen időközönként kell a klímát karbantartani?

Konkrét választ erre nem lehet adni, azonban a legjobb tanács, ha a gyártó előírásait betartjuk, elsődlegesen a garancia megőrzése miatt. Alapvetően a külső körülmények határozzák meg, milyen sűrűn kell egy készüléket karbantartani. Mennyit használtuk, mennyire szennyezett helyen? Tehát egy hálószobai klíma nyilván más igénybevételt szenved, mint egy állándóan járatott konyhai, ételgőzös közegben.
Ez az üzemeltetés közben kitapasztalható.

Mikor jelezzük karbantartási igényünket?

A legkívánatosabb időszak, amikor a készülék használaton kívül van. Jellemzően a tavaszi és az őszi, hőmérséklet szempontjából átmeneti időszak a legmegfelelőbb. De mindenképp a várható huzamosabb használat előtt.

Mennyi időt vesz igénybe a karbantartás?

A berendezés mérete és hozzáférhetősége határozza meg. Cégünknél 3 karbantartási csomag rendelhető. Az általános takarítás egy átlag split klímánál jellemzően 30-40 percig tart, míg egy felülvizsgálatra másfél – két órát kell számolni. A kültéri egység tisztítása esetén plusz 20-30 perc elegendő lehet.

Mit tartalmaznak ezek?

Általános takarítás

ECO

csomag

Tulajdonképpen egy általános takarításról van szó, amely során megtisztítjuk a beltéri egységet portól és egyéb lerakódott szennyeződéstől. Különös tekintettel a fertőtlenítésre, így a légzőszervi megbetegedést okozó baktériumok, gombák és penész irtására. Ezt a megfelelő koncentrátumban kevert klímatisztító folyadék alkalmazásával végezzük. Az idő alatt, amíg a folyadék “dolgozik”, elvégezzük a szűrők takarítását. A kondenzvíz megfelelő elvezetésének ellenőrzése.

Felülvizsgálat

PLUSZ

csomag

Az általános takarításon felül – amit ilyenkor is mindig elvégzünk -, a készülék egyéb alkatrészeire is kiterjed a vizsgálat. Nagyon fontos, hogy készülékből a keletkezett kondenzvíz távozni tudjon, a pangó víz, így a fertőzések kialakulásának elkerülése miatt. Az ezzel kapcsolatos dugulások elhárítása. A hűtőközeg megfelelő mennyiségének ellenőrzése. A csővezetékek állapotának ellenőrzése. Az elektromos alkatrészek és csatlakozások ellenőrzése. Üzemmódok ellenőrzése, beszabályozása, a esetleges hibák feltárása.

Extra szeríz

EXTRA

csomag

A legnagyobb extra csomagunk, a kültéri egység tisztítására is kiterjed. A nagyobb hatékonyság megőrzése miatt, a kültéri egység hőcserélőjét is megfelelő eszközökkel tisztítjuk. Természetesen ez a csomag tartalmazza a két kisebb csomagban elvégzendő munkákat is, így teljes körű alapossággal gondoskodhat klíma berendezéséről.

Kérjük, amennyiben a készüléke még garanciális, a garancialevelet érkezésünk időpontjára szíveskedjen előkeresni !

Mi történik, ha elmulasztjuk a karbantartást?

A gyártók ragaszkodnak a rendszeres karbantartás elvégzéséhez, ezt rendszerint a garancia fenntartásához kötik, így a garancialevélen is nyilván kell tartani ezeket az alkalmakat.
A hosszabb távú tisztítás hiánya miatt, a hőcserélők lemezei között felgyülemlő szennyeződés jelentősen csökkenti a hatásfokot. A készülék egyre nehezebben képes a megfelelő hőmérséklet biztosítására, tehát felesleges áramot fogyaszt, melyet a pénztárcánkon fogunk megérezni. Ne feledjük, hogy az idő múlásával ez hatványozottan érvényesül, így a készülék élettartamát is befolyásolja.
A folyamatos hűtési üzem közben, a légkondicionáló belseje folyamatosan nedves, a páralecsapódás miatt. Ez a párás, meleg közeg kedvez a baktériumok és gombák szaporodásának és egy idő után, az ezt megelőző szűrők sem tudják a feladatukat teljesíteni, így ezt a fertőzött levegőt a klíma egyenesen abba légtérbe fújja be, ahol tartózkodunk. A cseppvíz elvezetés hiányosságai vagy több éves karbantartás elmaradása, akár súlyos fertőzést is okozhat.
Mindezt figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy a karbantartáson nem érdemes spórolni.

Kényelme és egészsége érdekében javasoljuk, hogy tervezze meg a klíma berendezései karbantartását!

Klíma karbantartási megrendelőlap

      Felhívjuk tisztelt megrendelőink figyelmét, hogy a beküldött igények feldolgozása folyamatosan, a beérkezés sorrendjében zajlik. A munkáink feltorlódása esetén a visszahívás több napot, esetleg hetet is igénybe vehet.